Tervezés

Regio Generál - Nyugodt házépítés Székesfehérváron és környékén!

Tervezés

Tervezés

A gondosan megtervezett épület többszörösen is megtérül: használhatóságban, megjelenésben, gazdaságos kivitelezhetőségben, gazdaságos üzemeltethetőségben. A megfelelő építész kiválasztása tehát az egyik legfontosabb döntés a leendő épület megvalósítása során.

Célunk a megrendelői igények teljes körű kielégítése mellett egységes építészeti koncepció megalkotása, magas használati értékű, építtető és építész együttműködése nyomán harmonikus, igazi otthon tervezése.

Az első személyes találkozáskor tervezési programot állítunk össze, mely tartalmazza a leendő otthonukkal kapcsolatos legfontosabb információkat. (hány szintes és milyen nagyságú legyen a ház, milyen helyiségekre van szükség, milyen stílusú legyen az épület stb.)

Fontos számunkra, hogy megbízóinkkal közösen olyan épületeket tervezzünk, melyek az építészeti érték, energiatakarékosság stb. mellett az építtetők anyagi kereteit is figyelembe veszik. Gyakran találkozunk olyan tervvel, ahol a ház nagysága a megrendelő anyagi lehetőségeit jelentősen meghaladja. Ilyen esetben még mindig jobban jár a megrendelő, ha újra tervezteti a házát, mint hogy adósságcsapdába kerüljön vagy 4-5 évig húzódjon az építkezés.

A tervezés során az esztétika és a használhatóság mellett ugyanúgy fontos a költséghatékony megoldások alkalmazása.

Az építőipar jelenlegi legnagyobb kihívása az energiatakarékos házak növekvő számú híveinek minőségi kiszolgálása. Ehhez ajánljuk fel „CC”, „BB”, „AA”, „AA+” energia felhasználású házak tervezése és kivitelezése során szerzett gyakorlati tapasztalatainkat. Az energetikai hatékonyságot kiemelkedő hőszigeteléssel, 2 és /vagy 3 rétegű homlokzati nyílászárókkal, illetve jó hatásfokú fűtési rendszerrel érjük el.

Az egyedi építészeti terveket okleveles építészmérnök kollegánk tervezi nagy gyakorlati tapasztalattal.

Építészeti tervezési díj:
Br.100m2-ig: 3000ft/m²
Br.100-200 m² között 2000 Ft/m²
Br.200m² felett 1000 ft/m²

Nyitott teraszok, erkélyek tervezése díjtalan.
Kivitelezési szerződéskötéskor a fenti ár 100%-át elengedjük.

Az engedélyezési, illetve kivitelezési tervdokumentációkhoz további szakági tervek lehetnek szükségesek.

Amit az ár tartalmaz:

 • Helyszíni szemle a teleknél
 • Tanácsadás, beépítési előírások rögzítése
 • Vázlatterv készítése M 1:100 méretarányban 2-3 látványképpel
 • Komplett engedélyes tervdokumentáció készítés M 1:100 méretarányban építészeti terv: helyszínrajz, alaprajz(ok), metszetek, homlokzatok, műszaki leírás stb. Egyeztetés az építési hatósággal
 • Tervek benyújtása

Akik első otthonukat szeretnék megterveztetni, azoknak néhány pontban ismertetjük a háztervezés fázisait:

 1. Első egyeztető megbeszélés
  Megbízó adatainak felvétele, telek és az épület adottságai, elképzelések, ötletek megbeszélése, tervezési program ismertetése
 2. Árajánlat
  Fix árainknak köszönhetően, függetlenül az épület jellegétől árajánlat készítése.
 3. Tervezési szerződés
  Szerződés megkötése, a munka határideje és a fizetési ütem meghatározása.
 4. Vázlatterv (M=1:100)
  Alaprajzok, léptékhelyes tervek, homlokzatok bemutatása. Ennek elfogadásakor kerül leszámlázásra a teljes tervezési díj 50%-a.
 5. Engedélyezési tervdokumentáció elkészítése
  Az előírásoknak megfelelő tervdokumentáció elkészítése.Az engedélyezési tervdokumentáció tartalma:

  • hivatalos térképmásolat
  • tervezési program
  • tervlapok:
   • beépítési paraméterek, helyszínrajz, a leendő épület és a környező épületek ábrázolásával
   • alaprajzok (szintenként)
   • metszetek (legalább kettő, de az épület megértéséhez minimum szükséges mennyiségű)
   • homlokzatok (az épület homlokzati nézetei)
   • egyes esetekben:
    • beépítési idomterv (a beépítés mértékének meghatározásához)
    • építménymagasság/homlokzatmagasság idomterv
    • zöldfelület számítási idomterv
    • geodéziai felmérés (10%-nál nagyobb lejtés esetén)
  • írásos dokumentáció:
   • építész műszaki leírás
   • hőtechnikai és energetikai ellenőrzés
   • tervezői nyilatkozat
   • statisztikai lap

  A tervezési díj fennmaradt összegének (50%) kiszámlázása.

 6. Dokumentumok beadása
  Megrendelő aláírásával jóváhagyott tervdokumentáció a szükséges szakhatósági engedélyekkel történő beadása az építési hatósághoz.

Telek
A telek kiválasztása az első és legfontosabb lépés az ideális otthon megteremtéséhez. Javasoljuk, hogy a vásárlás előtt kérje szakvéleményünket – tájolás, beépíthetőség, értéktartás, műszeres szintmérés stb. – hogy a lehető legtöbb információ birtokában dönthessen.

Alaprajz
Hosszú úton jut el az ember odáig, hogy belevágjon egy építkezésbe. Általában a használt házak hirdetéseinek böngészésével kezdi, majd szembesülve azzal, hogy nincs az igényeinek 100%-osan megfelelő ház, elgondolkodik egy saját otthon megteremtésén. Ahogyan minden ember, úgy minden telek is egyedi, ezért nem hiszünk abban, hogy kétszer ugyanazt a tervet fel lehet használni.

Épület
Fontos számunkra, hogy megbízóinkkal közösen olyan épületeket tervezzünk, melyek az építészeti érték, energiatakarékosság stb. mellett az építtetők anyagi kereteit is figyelembe veszik.

A mai technológia lehetővé teszi, hogy virtuálisan felépítsük, ami a valóságban még nem létezik, így már azok is láthatják leendő épületüket, akik a 2 dimenziós tervek alapján nehezen tudják elképzelni. Így már a tervezési szakaszban könnyedén kiválasztható az épülethez legmegfelelőbb színezés, vagy megkezdhető az értékesítés akár az építkezés indítása előtt.